Kárpittisztítás otthon! 3 tipp, hogy a kanapéd mindig tiszta legyen!

2017-07-21 - Juhász Nóra
sofadress-1200x787-1200x787.jpg

Mivel utálom, ha koszos a kanapénk, és valljuk be ez minden háztartás legnehezebben tisztítható pontja pontosan a kanapénk, ezért eldöntöttem, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulok a foltoktól és a kutyaszőrtől a kanapénkon. Természetesen, mint minden rutintalan háziasszony bújtam a házi praktikákat majd végül a legextrémebb ötleteket figyelmen kívül hagytam mint a borotvahab, sós vizes oldat, ecetes víz és Aszpirin pezsgőtabletta. Inkább befújtam a kárpit “leggázabb” részeit boltban kapható előtisztító spray-vel, majd tíz perccel később neki is estem egy 6900 forintért kölcsönzött takarítógéppel és a géphez kapható kárpittisztítóval.  A koszosabb részeken természetesen többször is átmentem, minden alkalommal tisztítószeres vizet is adagolva rá. Sajnos a kritikus pontok a helyi tisztítás során rendkívül sok nedvességet szívtak magukba, rengeteg idő volt mire a kanapé legkoszosabb részei egyáltalán kiszáradtak.

Na és milyen lett? Hát marhára nem ilyen…

Nem voltam boldog a végeredménytől. A tisztítás során keletkező dörzsöléstől kibolyhosodott és kiszöszösödött a kárpit anyaga, ahol pedig eredetileg a foltok voltak, ott pedig nagyobb átmérőjű vízfoltok maradtak száradás után, és a zsíros foltok sem tűntek el nyomtalanul. Semmi sem olyan egyszerű sajnos, mint ahogyan gondolnánk… De a legdühítőbb tudod mi? Az, hogy sok-sok órámba telt a kanapé kisikálása, gyakorlatilag eredménytelenül. Ha csak az nem számít eredménynek, hogy most még nagyobb, de halványabb foltok díszelegnek rajta…

A legegyszerűbb de legbénább megoldás, ha takarókkal letakarod az ülőfelületét a kanapédnak, és ha foltok keletkeznek rajta, csak lekapod és bevágod a mosógépbe. De most őszintén??? Hogy néz már az ki? Egyáltalán nem esztétikus, és folyton el is mozdul.

Viszont azóta, körbejártam a témát, hogy lehet tisztán tartani a kárpitozott bútorainkat, milyen megoldások vannak és, hogy tudod a legjobban megvédeni kanapédat a foltoktól.

3 tuti tippem van tehát, ha nem tudsz te sem megbirkózni a kanapédra került foltokkal:

  • Hívj egy kárpittisztító szakembert. Otthoni praktikákkal több kárt okozol bútoraidban, mint gondolnád. Drága mulatság és hamar újra koszolódik a kanapéd, de átmenetileg mindenképpen megoldja a problémádat.
  • Vegyél egy új kanapét… 
  • Vegyél egy Sofa Dress huzatot rá, amely teljes mértékben idomul a bútorodhoz, mosható és még vasalni sem kell. Én most ezt a megoldást választom, hiszen sokkal esztétikusabb mintha takarókkal fedném le a kanapénkat, és bármikor kimoshatom ha szükséges.

Én végül a Sofa Dress huzatoknál maradtam. Ezért is olvashatod most, ezt a bejegyzést az oldalunkon, mivel annyira beleszerettem ebbe a termékbe, hogy úgy éreztem, ennek Magyarországon is minden háztartásban ott a helye. Ekkor döntöttem el, hogy megszületik a weboldalunk, ahol minden háziasszonynak megoldom a legnagyobb mumusát, a kanapé tisztán tartásának kérdését. Ha te is kíváncsi vagy a Sofa Dress termékekre, látogass el a weboldalunkra :

www.sofadress.hu

Nóri

A 3 éves Fanni és két kajla vizsla anyukája…